Toename van het aantal welvarende individuen dat vorig jaar financiële bijstand zocht

In de hedendaagse economie is niemand immuun voor financiële problemen – zelfs mensen met een hoger inkomen niet. Recente trends tonen aan dat steeds meer mensen met hogere inkomens op zoek gaan naar financiële hulp.

Groeiende aantallen hogere inkomens die hulp vragen
Recentelijk werd een opmerkelijke trend gerapporteerd door de NVVK. In 2022 was 30% van de mensen die hulp zochten van financiële hulpverleners mensen met een modaal inkomen.
Dit is een toename ten opzichte van 24% in het voorgaande jaar. Nog verrassender is dat ook het percentage mensen met een bovenmodaal inkomen dat hulp zocht, groeide van 9% naar 13%. (Bron)

Oorzaken van deze trend
De NVVK wijst op de energiecrisis en inflatie als belangrijke drijvende krachten achter deze verandering. Deze externe factoren kunnen aanzienlijk wegen op de financiën van individuen, ongeacht hun inkomen. Het niet hebben van een toereikende financiële buffer kan leiden tot financiële problemen.

Het belang van een financiële buffer
Het hebben van een adequate financiële buffer is cruciaal om financiële tegenslagen op te vangen. Zonder zo’n buffer kunnen zelfs mensen met hogere inkomens te maken krijgen met achterstallige schulden, waardoor ze in een moeilijke financiële situatie terechtkomen.

Financiële hulp zoeken
Zodra er financiële problemen ontstaan, is het belangrijk om tijdig hulp te zoeken. Er zijn tal van instanties en platforms, zoals BringWay, die hierbij kunnen helpen. BringWay is een innovatie platform voor digitaal schuldregelen tussen schuldeisers en financieel hulpverleners. Het is bedoeld om de financiële situatie van kwetsbare groepen te ondersteunen en bij te dragen aan een gezonde economie.

Financiële hulp voor zelfstandige ondernemers
Het zijn niet alleen particulieren met hogere inkomens die financiële hulp zoeken. Het aantal zelfstandige ondernemers dat in 2022 hulp zocht, steeg met maar liefst 58% ten opzichte van het jaar ervoor. 

Preventie
Het voorkomen van financiële problemen begint met bewustzijn en preventie. Regelmatige controle van de financiële situatie, het opzetten van een solide financieel plan en het opbouwen van een buffer zijn essentiële stappen.

Conclusie
Of men nu een hoog of laag inkomen heeft, financiële problemen kunnen iedereen treffen. Het is van cruciaal belang om de tekenen vroegtijdig te herkennen en tijdig financiële hulp te zoeken.
BringWay speelt hierin een belangrijke rol door het faciliteren van communicatie en samenwerking tussen schuldeisers en hulpverleners. Met als doel om mensen met financiële problemen snel en effectief te helpen en bij te dragen aan een gezondere economie.

Bespaartips
Lees hier nog meer handige blogs voor bespaartips. Vergelijk eenvoudig verschillende aanbieders voor alles-in-1-providers, simonly en telefoonabonnementen met telefoon, hierdoor kun je wellicht honderden euro’s per jaar besparen.

BringWay groeit iedere dag!