Slim besparen op je verzekeringen: Ontdek hoe!

Ben je op zoek naar manieren om geld te besparen zonder in te leveren op kwaliteit? In deze blog enkele manieren hoe je geld kunt besparen op verzekeringen.

Stap af van pakketverzekeringen
Kies niet blindelings voor pakketverzekeringen. Jouw zorgverzekeraar is misschien niet de beste keus voor je autoverzekering. Vergelijk losse verzekeringen om het beste aanbod te vinden.

Schrap dubbele verzekeringen
Check of je niet dubbel verzekerd bent, bijvoorbeeld voor autopech in het buitenland. Dat kan via ANWB, je autoverzekering of reisverzekering. Even opletten en schrappen dus!

Vermijd oververzekering
Meer verzekeren dan nodig is, is zonde van je geld. Check je dekkingen en pas ze aan waar nodig.

Verhoog je credit score
Dien niet te snel een claim in. Als de kosten niet veel hoger zijn dan je eigen risico, betaal dan zelf. Hierdoor blijven je premies lager.

Betaal je premies jaarlijks
Door je premies in één keer jaarlijks te betalen, bespaar je vaak op de totale kosten.

Besparen op je autoverzekering
Als je auto ouder is dan 10 jaar, kies dan alleen voor een WA autoverzekering. De premies voor allrisk zijn vaak niet de moeite waard voor oudere auto’s.

Zorgverzekering
Zet een reminder op 12 november. Vanaf die datum kun je je zorgverzekering aanpassen en overstappen.
Gebruik vergelijkingswebsites en blijf elk jaar opnieuw vergelijken.

Telefoonverzekering
Heb je een nieuwe telefoon? Je hebt misschien geen aparte verzekering nodig, want vaak valt dit al onder je inboedel- of reisverzekering.

Vergelijk op de website van BringWay eenvoudig verschillende aanbieders voor alles-in-1-providers, simonly en telefoonabonnementen met telefoon, hierdoor kun je wellicht honderden euro’s per jaar besparen.

Conclusie
Besparen op verzekeringen hoeft niet moeilijk te zijn. Door kritisch te kijken naar je huidige verzekeringen, slim gebruik te maken van tips en jaarlijks te vergelijken, houd je meer geld over voor leuke dingen! Vergeet niet ook onze andere blogs te lezen die gaan over besparen.

BringWay groeit iedere dag