Sim-only of abonnement met telefoon voor je cliënt?

Als schuldhulpverlener of bewindvoerder is het jouw taak om mensen te ondersteunen bij het aanpakken van financiële problemen en het verbeteren van hun financiële situatie.

Een gebied waarop je geld kunt besparen is door het telefoonabonnement van je cliënt onder de loep te nemen. In dit artikel delen we handige tips voor het vergelijken van Sim only abonnementen en abonnementen inclusief telefoon, zodat je samen met je cliënt de beste keuze kunt maken.

Sim-only
Een sim-only abonnement is voordeliger omdat je alleen betaalt voor de diensten die je gebruikt, en niet voor de afbetaling van een telefoon. Als je al een goede telefoon hebt, kan dit een slimme optie zijn om je maandelijkse kosten laag te houden.

Als je een nieuwe telefoon nodig hebt, kun je ervoor kiezen om een los toestel te kopen en dit te combineren met een sim-only abonnement. Hierdoor heb je meer vrijheid en kun je makkelijker van toestel wisselen zonder vast te zitten aan een langdurig abonnement. Bovendien krijg je bij deze optie geen BKR-registratie.

Telecom providers
Als je echter toch besluit om een abonnement met telefoon te nemen, is het belangrijk om goed onderzoek te doen naar de prijzen en aanbiedingen van verschillende providers. Verschillende webshops bieden vaak aantrekkelijke kortingen en acties aan, dus vergelijk verschillende opties voordat je een keuze maakt.

Al met al is het belangrijk om te kijken naar je eigen behoeften en budget voordat je een keuze maakt tussen een abonnement met telefoon en een sim-only abonnement. Het is zeker de moeite waard om de tijd te nemen om verschillende opties te vergelijken en te berekenen wat op de lange termijn het voordeligst is voor jou.

Wanneer moet je kiezen voor een abonnement met telefoon, en wanneer voor een sim-only abonnement?

Hieronder vind je een aantal situaties waarin een van beide opties wellicht de beste keuze is.

Kies voor een abonnement met telefoon als:

  1. Je graag de nieuwste telefoon wilt hebben, maar niet in één keer een groot bedrag wilt betalen.
  2. Je niet vaak van telefoon wilt wisselen en het niet erg vindt om een langere tijd vast te zitten aan een bepaalde telefoon.
  3. Je het fijn vindt om een vast maandbedrag te betalen voor zowel je telefoon als je abonnement, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Kies voor een sim-only abonnement als:

  1. Je al een goede telefoon hebt en niet per se een nieuwe nodig hebt.
  2. Je graag wilt besparen op je maandelijkse kosten.
  3. Je graag flexibel wilt zijn en het niet erg vindt om zelf een telefoon aan te schaffen.
  4. Je liever geen bkr-registratie wilt hebben.

Zorg dat je cliënten honderden euro’s per jaar kunnen besparen op hun abonnementen.

Op Bringway.com kun je onder het kopje ‘besparen’ over stappen naar een voordeliger Alles-in-1 provider, Telecom provider, of Sim only provider. Hierdoor kun je wellicht honderden euro’s per jaar besparen.

BringWay groeit iedere dag!