icon-chat-01

Contact

Voordat u uw vraag stelt raden wij u aan om eerst te kijken of het antwoord op uw vraag in onderstaande lijst voorkomt.

BringWay is de leverancier van het SchuldenPlatform en is geen schuldeiser of –hulpverlener. Daarom heeft BringWay inhoudelijk geen inzicht in dossiers. De snelste manier om antwoord op uw vraag te krijgen is door u te registreren/in te loggen in het BringWay SchuldenPlatform. Hier kunt u vragen stellen aan de betrokken schuldeisers, dossiers aanmaken, het verloop van dossiers volgen en meer. U registreert zich door op www.bringway.com rechts bovenin de pagina te kiezen voor “inloggen”. Als u nog geen account heeft klikt u op de optie onder de inloggen balk op “Heeft u nog geen account. Registreer”.

Als u last heeft van een technisch probleem zoals inlog- of registratieproblemen, dan kunt u telefonisch contact opnemen met ons en helpen wij u graag verder via het telefoonnummer 010 31 63 189.

Wij zijn leverancier van het SchuldenPlatform en geen schuldeiser waardoor wij inhoudelijke vragen over dossiers niet kunnen beantwoorden, ook niet telefonisch, hierover dient u rechtstreeks met de betreffende schuldeiser te communiceren. 

Als u niet met het BringWay platform kunt of wilt werken, kunt u als alternatief saldi opvragen en betalingsvoorstellen indienen via de post. Stuurt u wel altijd een machtiging mee, zonder machtiging kunnen wij u niet helpen.
U kunt gebruik maken van het volgende postadres: BringWay B.V., Postbus 366, 2990AJ, Barendrecht. Wij zorgen vervolgens dat het verzoek bij de desbetreffende schuldeiser wordt ingediend. Omdat het postproces veel meer handmatig werk met zich meebrengt kunnen wij niet dezelfde snelle service bieden als bij het gebruik van ons platform. Gemiddeld duurt een reactie op een ontvangen poststuk 3-5 weken in plaats van de 2 werkdagen wanneer u via het platform werkt.

Dit kan voorkomen wanneer bij het aanmaken van het dossier de verkeerde schuldeiser is gekozen. Hierdoor wordt de machtiging niet bij de juiste partij aangeboden. Als de vordering door de originele schuldeiser uit handen is gegeven aan een andere partij, dan dient u deze partij in te geven als schuldeiser en niet de originele schuldeiser.

U kunt controleren of u de juiste schuldeiser heeft ingevoerd door in het dossier onder de tab “externe schuldeisers” te kijken. Wanneer de onjuiste schuldeiser hier staat, kunt u dit het snelst oplossen door het dossier opnieuw aan te maken en het oude dossier te verwijderen.

Om een betere en snellere dienstverlening naar u en uw cliënt toe te waarborgen behandelt DirectPay de insolventiedossiers via het SchuldenPlatform. Dankzij het SchuldenPlatform is het voor schuldeisers makkelijker om te reageren en krijgt u daardoor veel sneller een reactie.

U registreert zich door op www.bringway.com rechts bovenin de pagina te kiezen voor “Inloggen”. Als u nog geen account heeft klikt u op de optie onder de inloggen balk op “Heeft u nog geen account. Registreer”.  U krijgt van ons een bevestiging per e-mail ter verificatie. Hierna kunt u uw registratie voltooien.

Ja, BringWay zal deze schuldeiser benaderen en verzoeken om een saldo- opgave van de openstaande schuld van uw cliënt. In tegenstelling tot schuldeisers die al zijn aangesloten bij het SchuldenPlatform kunnen wij echter geen reactie van deze schuldeiser garanderen.

Ja, dat kan. Het SchuldenPlatform is vanaf elke locatie online bereikbaar.

Wanneer u inlogt op het BringWay platform vindt u daar, bij de veel gestelde vragen, onder het kopje Betalingsvoorstel, meer informatie over rekeningnummers.

Laat een bericht achter!