user-safety-check-04

Schulden en betaalrisico’s voorkomen met de SolventieCheck

Met de SolventieCheck beperkt u uw risico op wanbetaling en brengen wij u in geval van insolventie van bestaande klanten snel in contact met de juiste partijen.

Betaalrisico's beperken

Als ondernemer heeft u de verantwoordelijkheid om vóór iedere overeenkomst te controleren of de consument voorkomt in de openbare insolventieregisters. Wanneer dit het geval is tij­dens het sluiten van de overeenkomst, draa­gt uw bedrijf het financiële risico bij een volgende wanbetaling. 

 

De SolventieCheck voor­komt deze situa­tie volledig autom­atisch. De SolventieCheck koppelt de data van openbare registers aan de data van de vele consumenten uit het BringWay SchuldenPlatform, vanzelfsprekend na toestemming. U raadpleegt in één keer meerdere bronnen op insolventie en krijgt aanvullende waardevolle informatie.

solventiecheck bringway
mvo

Verantwoord insolventie informatie inzien

De SolventieCheck combineert insolventie informatie vanuit meerdere bronnen, waaronder het Centraal Insolventieregister en het curatele- en bewindregister. Zodoende krijgt u meer inzicht in de financiële situatie van nieuwe en bestaande klanten. U raadpleegt met een makkelijke koppeling meerdere insolventieregisters op het bestaan van insolventie en voorkomt het aangaan van onrealistische betalingsverplichtingen bij consumenten.

Insolventie bij nieuwe én bij bestaande klanten

De SolventieCheck kunt u bij nieuwe klanten inzetten, maar ook bij bestaande klanten. Zo kunt u constateren dat een klant echt niet kan betalen.

 

Bij insolventie kunnen we de klant ook gelijk koppelen met een schuldhulpverlener in het SchuldenPlatform. Zo bespaart u op de inzet van onnodige middelen, u bespaart tijd en komt de schuldenaar direct in het juiste traject.

Test Voorkomen is beter dan genezen 4

MVO

Klantbehoud

Betaalrisico's verlagen

Tijd besparen

Kosten besparen

AVG, ISEA en ISO

Een greep uit onze partners

DirectPay
Amsterdam
NVVK
Kredietbank Nederland
Kedin
Anders