Ontdek hoe je sluipverbruik opspoort en jouw portemonnee blij maakt!

Weet je nog dat we het over besparen op energiekosten hadden zonder comfort in te leveren? Nu tackelen we het sluipgebruik!

Spoor sluipverbruik op met een energiemeter!
Eerst even de feiten. Sluipgebruik betekent dat sommige apparaten stiekem energie gebruiken terwijl ze op stand-by staan, of zelfs ‘uit’. Grote boosdoeners zijn je computer en televisie. Maak gebruik van een energiemeter om de sluipende energievreters in de smiezen te houden. Plaats de meter tussen het apparaat en het stopcontact en voilà! Je weet precies hoeveel stroom het apparaat verslindt. 

Handige tips om sluipverbruik te lijf te gaan
1.
Opladers uit het stopcontact: Weet je nog dat we met je smartphone bespaarden op boodschappen? Nou, doe die opladers uit het stopcontact als je klaar bent! 

2. Upgrade je koelkast: Normaal gesproken is het goed om lang met spullen te doen, maar met koelkasten? Niet echt! Ze gebruiken continu stroom. Een nieuwe zuinige koelkast verbruikt veel minder stroom dan een oud beestje. 

3. Gebruik de uitknop: Apparaten zoals televisies, computers, en andere elektronica, kunnen stiekem stroom gebruiken. Dus gebruik die uitknop in plaats van de stand-by knop, of trek de stekker eruit als je ze een tijdje niet gebruikt.

4. Gebruik een contactdoos met een aan/uit-schakelaar: Heb je een opstelling waar veel apparaten samen staan? Sluit ze aan op een contactdoos met een schakelaar. Dit maakt het super makkelijk om alles in één keer uit te schakelen!

Nog meer besparen?
Kijk dan ook eens naar onze andere blogs over het verlagen van je telefoon- en internetrekeningen en het kiezen van het beste sim-only abonnement!

BringWay groeit iedere dag