Haal het maximale uit je vakantiebudget met deze slimme bespaartips

Hey avonturier, ben je klaar om eropuit te trekken zonder je portemonnee te plunderen? Je vakantie wordt nóg beter als je slim bespaart. Dus pak een cocktail, chill op je ligstoel en lees hier enkele handige bespaartips voor op vakantie!

Verplaats jezelf slim en voordelig
Laat die dure huurauto staan en neem je fiets mee! Het is niet alleen super goed voor je gezondheid en het milieu, maar ook voor je portemonnee. Geen fiets? Geen probleem! Maak gebruik van het openbaar vervoer of huur fietsen ter plaatse. Je ontdekt de leukste plekjes en het is vaak verrassend voordelig.

Maak een vakantiebudget en blijf scherp
Het klinkt zo simpel: stel een vakantiebudget in. En echt, het werkt! Bepaal vooraf hoeveel je wilt uitgeven en vermijd die onaangename verrassingen achteraf.

Duik in de lokale cultuur
Wie kent de stad nu beter dan een local? Maak vrienden en laat een local je rondleiden. Vaak kennen zij de betaalbare juweeltjes die niet in de reisgidsen staan.

Scoor online tickets
Vermijd de rijen én hogere prijzen aan de deur. Koop je tickets voor bezienswaardigheden online. Regelmatig zijn er online deals die je ter plekke niet vindt.

Creëer extra spaargeld
Verkoop spullen die je niet meer nodig hebt voor je reis. Een extra zakcentje is altijd handig.

Snijd in de kleine uitgaven
Die dagelijkse cappuccino of dat souvenir voor tante Mieke? Soms zijn het de kleine uitgaven die aantikken. Wees kritisch en kies bewust.

Houd een bespaarboekje bij
Noteer je uitgaven in een bespaarboekje. Het helpt je om bewust met je geld om te gaan en te zien waar je eventueel kunt besparen.

Kook zelf
Hoewel uit eten gaan deel uitmaakt van de vakantie-ervaring, kan het oplopen. Dus kook vaker je eigen maaltijden. Probeer lokale ingrediënten en maak er een avontuur van!

Kies voor het laagseizoen
Reis je buiten de piekperiodes? Bingo! Reizen tijdens het laagseizoen kan je aanzienlijk schelen in kosten.

Wees voorbereid met snacks en water
Neem je eigen waterfles en snacks mee tijdens uitstapjes. Het bespaart niet alleen geld, maar ook tijd.

Vermijd die vervelende bankkosten
Neem contact op met je bank en bekijk hoe je onnodige bankkosten kunt vermijden tijdens je reis.

Ga voor lokale simkaarten of wifi
Bel en surf slim. Gebruik lokale simkaarten of maak gebruik van wifi om te voorkomen dat je een fortuin aan roamingkosten uitgeeft.

Voor nog meer bespaartips, check hier onze andere blogs.

BringWay groeit iedere dag