Gezonder leven zonder budgetstress

Ben je op zoek naar manieren om gezonder te leven zonder je bankrekening te plunderen? Er zijn tal van strategieën die je kunt toepassen.

Kies voor betaalbare sport- en fitnessopties
Wie zei dat je een duur sportschoolabonnement nodig hebt om in vorm te blijven? Er zijn talloze thuisoefeningen en gratis fitness-apps die je kunt proberen. Ben je een fan van yoga? Rol een matje uit in je woonkamer. Liever hardlopen? Ga naar buiten en geniet van de frisse lucht. Wees creatief!

Eet gezond zonder je portemonnee te legen
Gezond eten hoeft niet duur te zijn. Begin met het plannen van je maaltijden en maak een boodschappenlijstje. Kies voor seizoensgebonden groenten en fruit, en koop voedingsmiddelen zoals rijst en bonen in bulk. Probeer ook de aanbiedingen in de supermarkt in de gaten te houden. Je zult versteld staan hoeveel je kunt besparen!

Zet jezelf op de eerste plaats met zelfzorg
Zelfzorg is essentieel voor een gezond leven. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn. Neem de tijd om te ontspannen, lees een boek of maak een wandeling. Zorg ook voor voldoende slaap en drink genoeg water.

Zeg vaarwel tegen schadelijke gewoontes
Roken en overmatig alcoholgebruik kunnen een enorme impact hebben op je gezondheid én je portemonnee. Zoek naar hulpmiddelen en ondersteuningsgroepen om deze gewoontes achter je te laten.

Stressmanagement voor elk budget
Wist je dat veel zorgverzekeraars extra’s aanbieden om je te helpen bij een gezonde levensstijl? Dit kan variëren van apps die je helpen bewegen tot online cursussen en voedingsschema’s. Informeer bij je zorgverzekeraar welke extra’s beschikbaar zijn bij jouw polis.

Daarnaast bieden sommige reisverzekeringsmaatschappijen gratis extra’s aan, zoals EHBO- of reanimatiecursussen. 

BringWay groeit iedere dag