Binnen enkele minuten volledig overzicht van financiën en besparingen

Met IntakeMaatje brengt u in 3 eenvoudige stappen het intakeproces terug tot slechts enkele minuten. In stap 1 worden automatisch formulieren ingevuld. In stap 2 worden bankgegevens opgehaald en geanalyseerd. Stap 3 geeft aan waar kan worden bespaard voor uw klant. Zo heeft u meer tijd om ondanks de groeiende werkdruk uw klanten nog steeds perfect te helpen.

Automatisch formulieren invullen

U maakt eenmalig templates aan van uw formulieren, naar uw wensen en eisen. Velden zoals bijvoorbeeld NAW-gegevens hoeft u hierna nog maar éénmaal in te vullen per klant. Deze informatie wordt vervolgens automatisch in alle formulieren verwerkt waarin deze velden voorkomen. Dit voorkomt dubbel werk en bespaart zeeën van tijd.

Deur openen illustratie
SolventieCheck Insolventieregister

Automatisch bankgegevens ophalen

Met één druk op de knop ontvangt u van de bank van uw klant een overzicht van zijn rekening. Mits hij toestemming geeft natuurlijk. U ziet direct een overzicht van alle inkomsten en uitgaven van uw klant over een door u in te stellen periode. Hierdoor bent u niet meer afhankelijk van de administratie van uw klant om de juiste informatie te krijgen en is de kans kleiner dat u voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Financiële situatie en besparingen analyseren

Vooraf kiest u welke analyses u wilt. Van een lijst van schuldeiseres tot aan een gecategoriseerd overzicht van alle uitgaven en inkomsten van uw klant. Ook worden de uitgaven vergeleken met het Nederlandse gemiddelde van een vergelijkbaar huishouden. Op basis hiervan geeft IntakeMaatje aan waar besparingen mogelijk zijn zodat u met weinig inspanning uw klant nog beter kunt helpen.
Deur openen illustratie

Voorbereid op Coronadrukte

Tijd- en kostenbesparing

Overal beschikbaar

Besparen voor uw klant

Een greep uit onze partners

DirectPay
Amsterdam
NVVK
Kredietbank Nederland
Kedin
Anders