Bespaar op je abonnementskosten: handige tips en advies

Als hulpverlener kun je geld besparen voor jouw cliënt door te kijken naar de abonnementen die zij hebben afgesloten. Hieronder staan enkele handige tips om dit te doen.

Herinner jezelf eraan
Een van de belangrijkste tips is om jezelf te herinneren aan de abonnementen die je hebt afgesloten. Zet bijvoorbeeld een herinnering in je mobiel of agenda, zodat je op tijd weet wanneer het abonnement afloopt en je het kunt opzeggen als je het niet meer nodig hebt. Bewaar ook de abonnementscontracten en -documenten in je administratie, zodat je altijd een overzicht hebt van je verplichtingen en voorwaarden.

Check of je ‘slapende abonnementen’ hebt
Het kan gebeuren dat je ongemerkt abonnementen hebt afgesloten waar je eigenlijk geen gebruik meer van maakt. Maak eens een lijstje van alle abonnementen en accounts waarvoor je betaalt en check de afschrijvingen van nu tot een jaar terug. Zeg de ‘slapende contracten’ meteen op als je er geen gebruik meer van maakt.

Deel abonnementskosten met anderen
Veel streamingdiensten bieden tegenwoordig abonnementen waarbij meerdere gebruikers tegelijkertijd kunnen inloggen. Je kunt dus met vrienden of familieleden afspreken om de kosten te delen en zo besparen op je maandelijkse lasten. Kijk ook eens naar gezinsabonnementen bij je telefoniecontract.

Maak een aparte spaarrekening voor je buffer
Door bovenstaande tips kun je direct besparen op je abonnementskosten. Maar het is wel verstandig om het gespaarde geld niet direct ergens anders aan uit te geven. Maak daarom een aparte spaarrekening aan voor je buffer.

Bespaar op je abonnementskosten door deze tips en advies in de praktijk te brengen.
Zo hou je grip op je abonnementen en kan je maandelijks meer geld overhouden.

Op de website van BringWay kun je onder het kopje ‘besparen’ over stappen naar een voordeliger Alles-in-1 provider, Telecom provider, of Sim only provider. Hierdoor kun je wellicht honderden euro’s per jaar besparen.

BringWay groeit iedere dag!