6 Strategieën om je telefoon- en internetrekeningen te verlagen.

We kunnen niet meer zonder onze telefoons en internetverbindingen. Maar hoeveel betaal je eigenlijk voor deze diensten? Soms kan het lijken alsof je teveel betaalt voor je mobiele telefoonabonnement of internetdienst, maar er zijn manieren om de kosten te verlagen. In dit artikel bespreken we verschillende strategieën om je telefoon- en internetrekeningen te verlagen.

1. Onderzoek verschillende aanbieders
Er zijn tal van aanbieders op de markt die verschillende pakketten aanbieden voor mobiele telefoons en internetdiensten. Het is belangrijk om te onderzoeken welke aanbieders beschikbaar zijn in jouw regio en wat zij aanbieden. Vergelijk de prijzen, snelheden en bundels die verschillende aanbieders aanbieden. Kijk ook naar de recensies van andere klanten om te zien of ze tevreden zijn met de service die ze krijgen.

2. Ga voor een sim-only abonnement
Als je client momenteel een mobiel telefoonabonnement heeft waarbij je een nieuwe telefoon krijgt, betaal je waarschijnlijk meer dan nodig is. Een sim-only abonnement kan veel goedkoper zijn en geeft je meer flexibiliteit. Je kunt je eigen telefoon kiezen en vaak zijn de maandelijkse kosten lager omdat je niet voor de telefoon betaalt.

3. Gebruik wifi waar mogelijk
Je betaalt voor mobiele data, maar als je regelmatig gebruik maakt van wifi, kan dat je maandelijkse rekening verlagen. Gebruik wifi thuis en op het werk en zoek naar gratis wifi-hotspots wanneer je onderweg bent. Let wel op de veiligheid van openbare wifi-netwerken en gebruik alleen vertrouwde netwerken.

4. Kies voor een lager internetpakket
Als je client momenteel een internetpakket heeft met een hoge snelheid, maar hij of zij gebruikt deze snelheid niet volledig, kun je overwegen om te downgraden naar een goedkoper pakket. Kijk naar het gebruik en welke snelheid je echt nodig hebt. Een lager pakket kan veel goedkoper zijn en toch voldoen aan de behoeften.

5. Onderhandel over de prijs
Als je al klant bent bij een provider, kun je altijd onderhandelen over de prijs. Bel ze op en vraag of er mogelijkheden zijn om je huidige tarief te verlagen. Als je een goede klant bent, is de kans groot dat ze iets voor je kunnen doen. Het kan ook lonen om te kijken naar aanbiedingen voor nieuwe klanten en deze te vergelijken met wat je momenteel betaalt.

6. Beperk extra kosten
Sommige providers brengen extra kosten in rekening voor zaken als sms-diensten of betaalde nummers. Beperk deze extra kosten door ze te vermijden. Schakel bijvoorbeeld sms-diensten uit en zoek gratis alternatieven voor betaalde nummers.

Vergelijk eenvoudig alle telefoonproviders
Bezoek bringway.com en vergelijk alle telecomaanbieders onder het tabblad “besparen”. Door over te stappen naar een voordeligere Alles-in-1, telecom– of Sim-only aanbieder, kun je jaarlijks dikwijls honderden euro’s besparen.

BringWay groeit iedere dag!